Bloggutmaningen i maj

 1. Första maj idag, går du ut och demonstrerar? Varför, varför inte?
 2. Torsdagen är känd för ärtsoppa och pannkaka, så äter du det idag?
 3. Fredag idag, vad gör du alltid på en fredag?
 4. Då var jag riktigt modig.
 5. Då var jag riktigt förbannad.
 6. Jag är tidsoptimisten eller tidspessimisten?
 7. Jag blir tokig på människor som…
 8. Dricker du varma drycker? I så fall vilken eller vilka?
 9. Den godaste godsaken jag ätit är…
 10. Getingar, bin och andra flygfän tycker jag….
 11. Jag tycker utedass luktar…
 12. När kommer premiärdoppet i sjön/havet?
 13. En klok människa sa en gång till mig att…
 14. Havet, sjön eller bassängen vad föredrar du?
 15. Över min döda kropp kommer det in en … i mitt hem?
 16. Min första nalle, docka eller leksak var?
 17. Jag kan sakna smaken av…
 18. En vårkväll är komplett med…
 19. En regnig vårdag så…
 20. Jag har en viss fobi för?
 21. En nyhet jag aldrig glömmer…
 22. När jag lärde mig att simma…
 23. Det här stoppar jag aldrig i min mun…
 24. Jag räknar ner till…
 25. Det här är jag glad är över…
 26. Första gången jag var på bio var…
 27. Jag tvättar händerna före maten, sant eller falskt?
 28. En märklig händelse i mitt liv…
 29. Då dolde jag en kunskap senaste…
 30. Då fick jag briljera senast.
 31. Då föll tårarna av glädje…
Godmorgon alla. Vilken helg det varit, men det får ni läsa om senare. Nu är det dags att ta tag i maj månads lista igen. Eftersom jag ligger efter en del så kör jag flera dagar idag.
 
Nr.4 Då var jag riktigt modig.  
Modig kan man vara på många olika sätt. Brukar inte backa då jag tror på något, även om man går emot många andra. Däremot väljer jag sällan konflikter. Man måste inte alltid säga allt man tycker, men viktigt att stå för det man tycker. Sen måste jag säga att jag var riktigt modig  då jag utsatte mig för detta. Fick skärmflygning av mina barn i 50 årspresent, och drog mig allt för detta, men förra året gjorde jag det. Så galet häftigt och ibland måste man utmana sina rädslor. 
 
Då var jag riktigt förbannad. 
Jag triggas verkligen av elaka människor. Uträknande och falska människor, som gärna hugger en i ryggen. Likaså dömmande, och där allt blir så svart eller vitt. Har sagt vid flera tillfällen att jag borde ta bort facebook just för att jag alltid blir så arg :-) 
 
Är jag tidspotimist eller tidspessimist. 
Helt klart det senare. Tror alltid att allt tar så mycket längre tid än vad det gör. Ringer ofta och säger att jag blir sen till jobbet och ändå kommer jag innan jag börjar. Det är jag som står en halvtimme och bankar på dörren innan festen börjar mm. Tycker så illa om att komma sent och man vet aldrig vad som händer på vägen tänker jag. 
 
Jag blir tokig på människor
som är aggresiva i trafiken. Jag lovar, har fått lägga band på mig vid flera tillfällen på galna trafikanter som hänger på tutan en halv sekund efter det blir grönt ljus, som sicksackar mellan bilarna för att komma fram fortare, och allra mest, de som hindrar blåljuspersonal att komma fram för att deras tid är viktigare och gärna ligger i ytterfilen och vägrar släppa fram. Senast igår höll jag på  att stanna bilen och skälla ut en galen förare... Fast då ni läser detta så kanske ni tror att det är jag som är den galna i trafiken istället :-) 
 
Fler som deltar i Orsakullans utmaning hittar ni här 
#1 - - Johannaa:

Galna förare gillar inte jag heller ! Nu har jag inte körkort men har pluggat ! Och ibland känns det som att jag vet reglerna och inte vissa som har körtkort. Finns verkligen idioter till allt 😓🤷🏼‍♀️

#2 - - Jennysvardag :

Så modigt och häftigt att du vågade hoppa fallskärm. Jag förstod att du drog dig för att ta hoppa fallskärm. Jag hade aldrig vågat

#3 - - Marina:

Grymt med skärmflygning 😀

#4 - - it_is/Anette:

Skärmflygning ohhh det var modigt det är en sån där sak jag tror skulle vara härligt att uppleva - men jag är på tok för feg o höjdrädd för det. Tror inte jag skulle våga ens om jag fick det i present .... Så ja det var otroligt modigt av dig. :)

Ha en fin dag

#5 - - Hannas krypin:

Modigt att du testade skärmflygning, det hade jag aldrig vågat. Jag blir tokig på de som är aggressiva i trafiken men också de som är för passiva. När det är bra väglag finns det ingen anledning att ligga 20km/h under tillåten hastighet. Det är irriterande, särskilt när det hela tiden kommer möte och man inte kan köra om.

#6 - - Pärla:

Jäklar vad häftigt att slänga sig ut från ett flygplan.
Jag är också tidspessemist, hatar att komma för sent så är alltid tidig.

#7 - - Snabela :

Jag tycker att du var riktigt modig när det gäller skärmflygningen. Det vet jag inte om jag skulle våga. Men det hade varit kul att göra.

#8 - - Daisy:

Hade aldrig vågat skyflying
blir också galen på folk som kör galet

#9 - - Moa Larsson:

Det här med hindrandet av blåljuspersonal gör mig skogstokig. Man borde födas med vettet att flytta på sig när en ambulans, polis eller brandbil ska fram men alltför ofta möts jag av bilister som skiter i det. Som skiter i andra människors liv och slösar med viktiga sekunder. Det borde bötfällas.

#10 - - Anna:

Haha, jag kan inte låta bli att bli lite glad över att höra att det finns fler tidspessimister. Jag är precis som du, men i alla fall i mitt umgänge är vi som är tidiga ett udda släkte ;) Det blir väldigt mycket väntan till slut.

#11 - - Sandra:

Aggresiva personer i traffiken är hemskt. På vår väg in till stan är de duktiga på det. Där är det sällan man kan köra om folk, men det skiter ju de i. Folk kör på heldragen linje, sen när de får mötande ska de vrångt in framför en annans bil så jag får dra ner på farten. Blää för dem 😒

#12 - - Www.mrskjellstrom.se:

Woow att hoppa fallskärm är något jag skulle vilja göra. Kommer alltid oxå förtidigt trots att jag tror att jag blir sen...
En del kämpar för sina körkort och en del får de i ett Kelloggs förpackning hahaha

#13 - - emma :

Wow så häftigt med skärmflygning!!! Det hade jag aldrig vågat haha super modig!

#14 - - Anna svensson:

Vilken häftig 50 års present. Jag skulle vilja hoppa fallskärm fast vet inte om jag är modig nog till det 😂

#15 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

Usch jag förstår det där med folk som inte sköter sig i trafiken :-o, jag tycker inte det är okej att tuta för allt heller. Jag stod och väntade in en bil förut, vet av erfarenhet att vägen in till där jag bor brukar vara med bilister som kör som galningar. Så medan jag väntar tutar någon idiot bakom mig :-o. TÄNK om jag kört rakt ut?! Det är både förskola och skola runt mig, så tänker på om man kört på någon.