Välkommen till Haga

Längesen jag visade er runt i mitt älskade Göteborg. Sen jag var liten har jag hört så mycket om just Haga då min mor var uppväxt där. Fick aldrig någon riktigt relation till det utan det kom då jag själv flyttade till Göteborg. Däremot hörde jag mycket historier om det och speciellt Kaponjärgatan och Skolgatan där mamma bodde. 
Haga har funnits sen 1600 talet och namnet har de fått från hagarna som var där på den tiden. Drottning Kristina grundade förstaden Haga Det var även Göteborgs första planlagda stadsdel. Gamla anor som ni ser.
Stadsplanen för nya Haga lades i början på 1800 talet.  Det behövdes mycket bostäder framförallt för vanliga arbetare.I början på 1900 talet var det färdigbyggt och många av husen var trähus och landshövdingshus som jag skrev om här  
Fram till på 70 talet var området rätt "dåligt" låg boendestandard, flera krogar och svartklubbar. Lite bohemiskt. Under 70-80 talet rivdes många gamla hus, och ersattes av nya och idag är Haga ett trevligt område att bo i, och som jag uppfattar det som så bor mycket barn där. 
Vad har jag för relation till just Haga då? Ni som är lite äldre, kom ni ihåg Albert och Herrbert? Den arga skrothandlaren och hans son? En serie jag följde då jag var liten. Hade alltid så kul åt det och mina föräldrar kände allt igen en hel del av det. 
De sista åren har jag tillbringat betydligt mer tid där. Haga Nygata är väl den stora turistgatan, men alla caféer. Hagabullen känner ni till den? En gigantisk bulle ( lagom till fyra ungefär) som jag bara sätt där. Flera små butiker, och inga kedjor. Mycket folk och det är nog den gatan man känner till om man kommer som turist. Viker man av från den gatan nås man av tystheten, lekplatserna och naturen. Ett lugn som är så svårt att uppnå i stan. 
Ligger centralt och inga problem att nå om man är i centrum. Placerat mellan vasastan, och järntorget. 10 minuter till avenyn eller kungsgatan.
Lite turistigt men bara 1-2 minuter ifrån huvudgatan nås man av idyllen. 
Kramar Madde 
#1 - - Anna svensson:

Har faktiskt aldrig varit i Haga, men jag blir så sugen på att åka dit nu!! Verkar jätte mysigt 😊

#2 - - Julia:

hur har man kunnat missa detta när man varit i gbg såg ju jätte mysigt ut där! :)

#3 - - sofia:

Åhherregud vilka stora bullar, dom där såg fruktansvärt goda ut. Eftersom jag aldrig har varit i Göteborg så är det fruktansvärt roligt för mig att få mig en rundtur där så vill gärna ha fler såna här inlägg. :)

#4 - - Sarah:

Så roligt att du visar oss Göteborg :) Uteserveringar är så mysiga :)

#5 - - Daisy:

Vad fina bilder , verkar så mysigt :) du vet mycket du

#6 - - Emelie:

Åh så härliga bilder! Det där är verkligen en plats som alla borde besöka, så fint ☺️

#7 - - Kamilla:

Tack snälla för jag fick följa med dig Albert och Herbert del av Göteborg. Älskar de gamla kvarteren med charmen blandat med nytänk

#8 - - Amanda:

Vilket vackert och mysigt ställe! Tack för att du delar med dig av lite historia, så intressant. Har hört om serien du pratar om men har själv inte sett den :)

#9 - - Anna:

Så härligt med små oaser mitt i stan. Nästa gång jag kommer till Göteborg ska jag definitivt ta ett besök där (om det inte är så att det blir en snabbvisit enkom för fotboll förstås.

Svar: Hör gärna av dig om du är i trakterna här :-) vi brukar gå på matcherna här vi också, så kom gärna fram och säg hej :-)
Madelena

#10 - - Jennifer:

Åh jag älskar verkligen Göteborg :D Längesen jag var där nu dock :( Vilka mysiga bilder måste jag säga :)

#11 - - Sandra:

Det låter ju som en idyllisk liten plats, så underbart att bo så nära. Jag har aldrig varit där, vilka bullar.
Albert och Herbert tittade jag också på 😀

#12 - - Emma Engström:

Roligt att få ta lite del av Göteborg, en av mina favoritstäder faktiskt :D <3