Jag är kvar

Hello, ville bara kika in för att tala om att jag fortfarande är kvar. Det har tyvärr hänt så mycket och i onsdags fick jag en panikångestattack som jag aldrig någonsin har haft. Försöker alltid vara glad, trots att det har hänt en hel del privat. Har berättat lite om pappa, men det har hänt lite mer här hemma som jag inte berättat om. Kommer inte göra det nu heller, men i onsdags fick jag en flashback och klarade inte av det. I torsdags gick jag till läkare och blev halvt sjukskriven. Fick även sömntabletter för att iaf kunna få sova. Helt klart är det obearbetade känslor som jag kanske måste gå till botten med som jag aldrig gjort trots mängder med terapueter. 
Till det ostruktur på jobbet. Hur många vet hur vi inom kommunerna har det? De flesta kommuner har "önskescheman" dvs att vi ska göra om våra scheman var 4e vecka i vår kommun. Önskescheman låter ju bra eller hur? Men får man 1 tur av alla man lagt så är det inget önskeschema. Det är att min arbetsgivare äger mig 24/7 för 26 000 i månaden. Det innebär att jag som längst kan planera mitt liv 6 veckor framåt och det nya schemat kommer 2 veckor innan det gäller. Det innebär att vill jag t.ex  gå på en föreläsning har jag svårt att planera in det, då jag aldrig VET om jag är ledig. Vi jobbar varannan helg och dom säger att vi ska vara ledig då, men kräver verksamheten något annat så är det bara att gå in. All forskning visar att det bästa sättet att bränna ut sin personal på är att ta bort kontrollen. Förra året fick vi reda på 2 veckor innan hur vi jobbade på jul t.ex. Det är inte ok då man helt omöjligt kan planera in någonting. 
Dessa 3 saker tillsammans gjorde att min kropp sa STOPP. 
Jag vet att man ska be om hjälp, och jag har gjort det, Har bett mina syskon ta mer ansvar för vår far men ingen av dom vill det. Det andra måste jag ta, och jobbet står utanför min kontroll. Visst kan man säga upp sig, men vad ska man göra istället? Jobba måste jag och jag känner inte till någon kommun med fasta scheman. Till det har vi ett fackförbund som påstår att detta är hälsosamt för oss och påpekar man motsatsen så blir dom kränkta.
Då vi kommer till medicineringen så funkade inte det heller. Först funkade dom inte, och då jag tog full dos blev jag totalt nerdrogad i 1,5 dygn, Vet att man kan få "baksmälla" av sömnmedel och det fick jag :-) 
Nu gäller det bara att försöka hitta den där balansen jag alltid pratar om, och jag är inte den som ger upp så lätt :-) 
Kramar Madde. 
#1 - - Johanna:

Börjar med och ge dig en stor kram. Låter verkligen inte hälsosamt med ditt jobb och nej får man 1 pass av det man önskat är det inget önskeschema :(
Trist dina syskon inte vill hjälpa till mer, det är lite ens ansvar kan jag tycka!

Svar: Ja, man blir lite ledsen då det blir så. Vet inte vad kommunal och våra kära politiker = våra arbetsgivare håller på med just nu. Det är kris inom vård och omsorg och det ända dom gör är att kör hela välfärden i botten :-(
Madelena

#2 - - Sara Stödberg:

Du har helt rätt i det du säger om ”önskescheman”, jag kan bara föreställa mig hur tufft det är. Alla vet vi ju att man ”ska” be om hjälp ”i tid” men jag tror att vi är rätt många som inte riktigt stoppar i tid. Jag hoppas att du nu får en chans till återhämtning. Och du, vilken fin teckning och vackra blommor du hade fått. Tror det är en bra idé med lokal så slipper man fundera på hur trångt det blir hemma och större ytor kan nog vara bra då finns ju möjligheter till spring!