Good enough

Gomorron alla. Hur mås det? Som vanligt är jag uppe med tuppen och bara längtar till dagen sätter fart. Min man sover fortfarande, men tänkte att snart ska jag gå in och väcka honom. 
Fredag igår, och jag var som vanligt på mitt fredagsmöte på viktväktarna. Igår summerade vi mars månad och vårt fokus har varit mitt varför, och hälsosamma vanor. 
Vad är hälsosamt för er? Är det att äta minimalt, och att undvika kalas, smaka på det där lilla goda efter maten eller till kaffet? Att tacka nej till en utekväll, eller middag hos vännerna? Är det så ni vill leva resten av era liv? Absolut, det är era val, men jag vill det inte. Jag vill fortsätta att äta, gå ut med vänner, njuta av min macaron, äta en efterrätt och ta det där glaset bubbel. Jag vill göra det med gott samvete.
Efter vägning brukar jag gå på le pain och ta en kaffe och en macaron. Ni vet de där små sköra bakverken i olika färger? Jag älskar verkligen dom, och jag njuter så då jag får sätta mig ner med mitt kaffe och den där lilla läckerheten bredvid. Känner smaken i varenda tugga, och bara njuter. De innehåller 2 SP och jag unnar mig det så ofta och med gott samvete. För mig är det hälsa. 
Till det så går jag ner till cafét, Njuter av promenaden, av den friska luften och är så stolt över mig själv för jag unnade mig den där timmen på mötet 
Jag vill fortsätta att umgås med vänner, kunna gå ut och äta och njuta av livet. Då jag går ut väljer jag ofta ett glas bubbel. Det är vad jag unnar mig, och oftast är det ett glas jag unnar mig, och tvekar inte att ta champagne istället för cava. Det är min lyx det. Inte ett par billiga öl utan kvalitet. Kvällen blir billigare i pengar, jag får kvalitet och jag unnar mig av livets goda. 
Vet att många sätter morgonkaffet i halsen nu, många som verkligen triggas av detta i all hälsohets, men jag ser det som om jag njuter av livet, tillåter mig till det, samtidigt som jag äter betydligt mindre av allt just för att förbud triggar igång så mycket hos mig. 
Däremot försöker jag i varje situation göra så bra val som möjligt, välja tillfällena då jag unnar mig, och vet ni. Jag äter så mycket bättre nu och slipper det dåliga samvetet och så länge jag fortsätter unna mig blir jag både friskare och går ner i vikt. Det är då jag slutar unna mig och slutar njuta av livets goda jag går upp och mår sämre. 
Så lägg ribban lägre, kasta bort det dåliga samvetet och bara njut av det som är viktigt för er. 
Kramar Madde
 
         
#1 - - Hilma:

Hoppas helgen blir fin :) Kram! ❤️

#2 - - Emelie:

Det tycker jag verkligen att du ska göra! Man måste få njuta också i livet, tänk så tråkigt allt skulle bli annars!

#3 - - Kamilla:

Hälsa för mig är att rå om sig själv och värna och och jobba för ett hälsosammare liv men samtidigt unna sig av livet

#4 - - www.nouw.com/sannaevelyne:

Så bra skrivet! Tycker det är så viktigt att ta bort det där dåliga samvete! Klart man måste få unna sig ibland & njuta! Man måste ju hitta sin balans & det som funkar för en själv :)

#5 - - Amanda :

Åh vad härligt att unna sej lite

#6 - - Therese:

Härligt att vara en morgonmänniska och då får man saker gjorda, sover jag ut om dagarna så känner jag att jag blir så seg =). Ha en bra lördag =)

#7 - - Åse:

Helt rätt . Och vilken härlig vår bild :)

#8 - - Michelle :

Hälsosamt för mig är att äta mkt sallad minska det goda (trots att det är svårt) håller på med det nu. Och att träna och röra på sej .

#9 - - Anna svensson:

Jag är precis som du, jag unnar mig och äter det som jag känner för. Skulle nog aldrig komma lö tal för mig att gå en diet. Självklart bra för dem som gör det men jag tänker bara att man lever bara en gång varför inte se till att göra det ordentligt då och inte bara ha en massa regler 😊

#10 - - Frida :

Unna sig ibland tycker jag absolut är viktigt. 👍🏼

#11 - - Hannas krypin:

Jag tycker att du har rätt i att man ibland kan unna sig och att man ska få njuta. Hälsa för mig är att ha en kropp som mår bra inifrån och ut. En kropp som får bra mat och chans att läka. En kropp som orkar träna och hänga med på allt man vill. Det är hälsa för mig. :-)

#12 - - carro :

Jag håller faktiskt med dig och man lever bara en gång.Det finns en hel del olika uppfattningar om vad hälsa är för något.

#13 - - Marie:

Ja vissa saker får man ju välja bort och vissa saker får man också unna sig =D. Man får hitta en balans som fungerar för en själv

#14 - - Amanda:

Jag tycker det låter väldigt sunt det du väljer och bra. Så fortsätt nu när du har hittat de bästa sättet för dig 😊

#15 - - Sarah:

Vilken fin bild :) Du gör helt rätt i att gå ut och äta, äta godsaker och sånt :) Man är ju tråkig om man tackar nej till allt och aldrig kan äta nåt :P

#16 - - Jennifer:

Självklart ska du njuta av ditt och låt dem tappa hakan ;)