Fredagsmöte

Gomiddag. Hemma igen efter veckans viktväktarmöte. Var väldigt nöjd över mig själv hur jag har hanterat veckan som varit. Har följt programmet fullt ut, och ätit en bra varierad kost med bra råvaror. Har även varit ute och ätit två gånger, varit social och unnat mig en del. Det ska ju trots allt vara gott att leva eller hur? Tänker inte skriva här vad vågen visade men var mer än nöjd. 
Idag fick alla som kom dit en kartong med deras bars. Dom är oftast så goda, och innehåller inte allt för många SP. Jag förespråkar absolut inte sådant här i stället för mat, men ibland är det faktiskt väldigt gott med något till kaffet. Som jag skrivit tidigare. Förbud triggar mig. 
 
Idag på mötet pratade vi hunger, och skillnad på hunger och sug. Hur viktigt de tre stora målen är, och hur viktigt det är med bra mellanmål. Just mellanmålen tycker jag är så svåra. Allt litet är galet dyrt SP mässigt, och vill ju bli relativt mätt på det också. Det där innan man går in i en affär, när man sitter i bilen och är tokhungrig innan middagen, listan kan göras lång och jag tror att ni känner igen er. 
 
Jag är en lunchmänniska, och behöver mitt största mål mitt på dagen. Klarar mig inte utan frukost heller, och det är ju då man behöver sin energi för att orka. Ingen sätter sig i en bil med tom tank och fyller på bensin efter man kört klart. Det är samma sak för oss människor.
 
Av en tidigare coach fick jag tipset att köpa körsbärstomater i affären om man var galet godissugen. Ofta vill man ha rörelsen då man gräver i godispåsen, man vill ha något att bara stoppa i munnen och gärna lite sött. Just tomater är ju perfekt då, och är 0 pointsmat. Hur bra är inte det? 
 
 
Vad har ni för tips då suget kommer över er? Då ni behöver något snabbt ? Dela gärna med er för där behöver jag hjälp :-) 
Kram Madde 
#1 - - Michaela:

Har hört att det finns tabletter på apoteket som ska lindra sötsuget☺

Svar: Kromtabletter är det nog. Fattas det i kroppen funkar dom😊
Madelena

#2 - - Jennysvardag:

Så roligt att det går så bra för dig på viktväktarna. Klart att man ska få unna sig även fast man vill gå ner i vikt. Heja dig :)

#3 - - Johanna:

Har tyvärr inget bra tips. Eller ja min ångest gjord ejag åt godis, men nu när jag äter medicin behöver jag inte det längre och äter sällan godis nu.

#4 - - Sara Stödberg:

Körsbärstomater är ju så goda, älskar när de typ ”poffar” i munnen. Men du, är man alltid med i viktväktarna Ellenor man har nått en målvikt så är man ”klar” typ? Jag har aldrig riktigt förstått det där..

Svar: Man får välja det själv. Jag som går på möten får gå gratis resten av mitt liv såvida jag inte går upp mer än 2 kilo eller att det inte går mer än 10 veckor. Händer det, betalar man då men blir gratis då man är i fas igen
Madelena

#5 - - Fnulan:

Jaaa !!! körsbärstomater är så gott ju. Bra tips. Jag vet att jag skar morötter, sockerärtor och gurkor i små fyrkanter för att få plockkänslan.

#6 - - Jennifer:

Det är ett tecken på för lite protein när sötsuget gör sig påmint har jag fått höra av min dietist, så jag försöker ha så bra koll jag kan på mitt proteinintag :)

Svar: För mig handlar det uteslutande om stress...
Madelena

#7 - - Anonym:

Vad roligt att det går bra för dig! Då blir man sporrad till att fortsätta. Intressant att läsa om hur förbud triggar dig. Jag är tvärtom, jag måste ha totalstopp annars överäter jag lätt.

#8 - - Carolina cuevas:

Vad kul att du har lyckas gå ner några sen förra gången du kollade vikten.Håller med att frukosten är otrolig viktig utan den blir särskilt jag sur.Brukar äta någon frukt eller nötter när suget tar över

#9 - - Popprinsessan :

Grattis till bra siffra!
Jag brukar ta en kopp te när jag är sugen. Varma drycker mättar ofta mig. Kalla vindruvor är också riktigt gott, men det är ju ganska sött så det är väl eg inte så bra att äta för många.

#10 - - Kamilla:

Det som jag har svårast med är inte hunger utan suget efter gotte hela tiden.

#11 - - Carolina:

Väldigt bra med sådana här bars tycker jag till mellanmål! Tomater var ett väldigt bra tips måste jag få säga och något jag absolut ska ta med mig :D

#12 - - Sandra:

Körsbärstomater är super mot godissug, kokta ägg är jättebra som mellanmål, jag tror inte de är så dyra i sp heller va? Mättar bra också 👍👍

Svar: Allt det är gratis :-)
Madelena