Sitter och njuter

Godmorgon alla. Stöp verkligen i säng igår, och orkade faktiskt inte kika in hos någon av det. Lite pinsamt, men så var det. Idag så tog jag igen det :-) Tycker verkligen det är så kul med alla era kommentarer och även alla fina bloggar jag har hittat. 
Tog min kaffe i morse, och hälsade på hos er, öppnade
fönstret för att få in lite frisk luft och snön ligger fortfarande kvar utanför fönstret. Hur fantastiskt är inte detta? Uppskattar den här utsikten särskilt mycket då jag trots allt bor mitt i stan. Det här är ju inte en självklarhet om man säger så. 
 
Något jag tänkt mycket på sista tiden är hur lite man egentligen bryr sig om andra, och hur lite som faktiskt behövs för att göra en annan människa glad. 
 
När skickade ni ett vykort sist t.ex? Förr skickade jag mängder med julkort och det första jag gjorde på semestern var att skriva mängder med hälsningar till alla nära. Då internet tog över så slutade man med det. Skulle man få reda på hur någon har det är det sociala medier som gäller. Kan ju också vara bra, men det ena behöver inte utesluta det andra tänker jag. Framförallt för den äldre generationen betyder ett kort så mycket. Min mamma tjatade alltid om det, och jag var så dålig på att skicka. Det blev en påminnelse då hon gick bort. Varför gjorde jag inte det mer? 
 
Jag kom  även i kontakt med två äldre damer via mitt gamla jobb. De berörde oss så mycket, och efter att jag slutade så började jag skicka lite kort då då jag reste. Fick höra hur uppskattat de små hälsningarna var. Kan jag glädja någon med så lite så borde det vara en självklarhet, men det är det inte. Inte ens för mig. 
 
Pappa flyttade till hemmet och nu finns det inte i min värld att inte skicka små kort då jag är ute och rör på mig. Mina svärföräldrar uppskattar det, men vi har inte skickat dit heller tidigare. Visst är det tragiskt att man inte gör det oftare? Det fysiska kortet betyder så mycket för så många. De kanske är ensamma, och många äldre har svårt för detta med datorer. 
 
Sen finns det andra små gester som kan göra någons dag. Hälsade på min dotter som bor ute på landet. Finns en liten affär, men tror inte att det finns bankomat. Idag har inte många kontanter på sig både på gott och ont. Det var problem med Nordeas kort, och en kvinna kunde inte betala. Hade inga kontanter utan säger på skoj, jag har swish, Tyvärr tar inte alla affärer det heller. Sa att jag har swish, och även ett annat bankkort. Erbjöd mig att betala, och hon blev så glad. Fick en stor kram innan jag gick. Mig spelade det ingen roll. Pengarna fanns på kortet strax efter betalningen gick igenom. Kan jag hjälpa någon så varför inte. Däremot är det nog inte vanligt. 
 
Ta sig tid, lyssna, se dom. Hur svårt är det? 
Vad gör ni för att se era medmänniskor? Ett leende, hålla upp en dörr, säga tack. Kanske bjuda på en kaffe då någon fryser och inte har råd. Små, små saker vi kan göra. Det kostar inte så mycket, men ger oftast så mycket igen. 
Kram M
#1 - - Anna:

De där små sakerna borde man faktiskt göra mer av. Det är inte så svårt egentligen, men kan göra så mycket för någon annan. Tack för påminnelsen om det :)

Svar: Det kanske kostar lite tid, men oftast inte ens det :-) Ofta sprider sig sådana saker och det blir som ringar på vattnet
Madelena

#2 - - Therese:

Vilken tur att du va där och kunde hjälpa henne. Men alla affärer tar inte swish som vissa tror

Svar: Hon sa det nog mest som ett skämt, men känns bra att kunna hjälpa till :-)
Madelena

#3 - - Seline Ekelund:

Ønsker deg en flott dag!

Svar: 'Detsamma till dig
Madelena

#4 - - Evelina:

Vilket fint inlägg. Viktigt att göra små saker fint att du hälsade på din dotter

Svar: Tack snälla :-)
Madelena

#5 - - sofia:

Vilken mysig utsikt du har, vilket lyx! Underbart att öppna fönstret och få in lite luft :)

Svar: Det är verkligen så mysigt :-) Naturen och alla hundar som är ute och leker utanför.
Madelena

#6 - - Madelene:

Så amazing att snön fortfarande ligger kvar här. Men hade gärna velat ha lite värme nu istället.. Åh vad mys att ta en kopp kaffe och kika in hos andra bloggare samtidigt. Brukar ta en kopp te istället

Svar: Det funkar också :-)
Madelena

#7 - - Fröken Rödlök:

Jag älskar att skicka julkort, jag gör det alltid. Och är jag utomlands skickar jag gärna hem ett vykort till nära och kära. För ett tag sen skrev jag dessutom brev på det gamla hederliga sättet, inte bara mail. Roligt när det ligger något sådant i brevlådan och inte bara reklam och räkningar.

Svar: Blir själv jätteglad då jag får något sådant :-)
Madelena

#8 - - Daisy:

Man tänker väldigt mycket pp hur det var förr & nu tex julkort som du skrev, allt är internet nu. Lite skrämmande

Svar: Lite tråkigt faktiskt. Gillar detta med kort
Madelena

#9 - - www.nouw.com/sannaevelyne:

Så bra inlägg! :) jag skickar julkort men det är väl det enda... och som du säger: hur mycket roligare är det inte med ett kort istället för bara räkningar & reklam i brevlådan..

Svar: Eller hur?? blir själv väldigt glad åt allt jag får.
Madelena

#10 - - Fnulan:

Det är helt okej, man ska vila när kroppen skriker på vila. Vi kan vänta här inne. Vykort, vad är det för nåt? Hahaha Kram

Svar: haha.. Du vet en fyrkantig bit papper med snygga bilder på ;-) får väl skicka ett nästa gång jag är i väg haha....
Madelena

#11 - - Anna:

Så fint skrivit, det är verkligen dem små sakerna som har en verklig betydelse! jag försöket alltid hälsa på alla jag möter. Lämnar alltid ett extra leende on jag ser att någon ser trött ut ex. 😊

Svar: Behövs ju inte så mycket egentligen :-) Det lilla kan göra någons dag.
Madelena

#12 - - Julia:

Jag skickar julkort och brev! Jag tycker det är så mysigt. Idag blir det kanske inte lika många brev som när jag var mindre för då skickade jag i varje fall en gång i veckan till min gammelmormor. Idag är ju hon snart 90 och inte lika pigg. Men julkort skickas varje år och ibland semester vykort med 😊

Svar: Hade mängder med brevvänner då jag var liten, men allt sådant har försvunnit tyvärr. Nu finns ju messenger
Madelena

#13 - - Jennifer:

Jag har inte skickat vykort på många många år, men förra veckan fick jag ett av min bästa vän :D

Svar: Tycker det är så kul att få vykort :-) Måste bättra mig på det själv :-)
Madelena

#14 - - Sarah:

Det verkar som att de flesta bara tänker på sig själva och inte bryr sig om någon annan :S Så snäll du var och hjälpte henne :)

Svar: Hon hade ju inte fått med sig sin mat annars, och det är dryga milen till nästa affär :-)
Madelena

#15 - - Mirre:

Ja men det är ju så sant, det får man ju tänka på då man jobbar med det jag gör, man måste se människan, man kan ej se förbi

Svar: Så är det ju. Jobbar också med människor och måste verkligen se till alla.
Madelena

#16 - - Hanna Karlsson:

Jag skickar aldrig några julkort längre. Förr skickade jag iallafall till mina föräldrar men inte ens det gör jag längre. Internet har verkligen tagit över.
I mitt jobb som undersköterska har jag alltid ett leende till övers och det tänket använder jag även när jag är i affärer till exempel och ska fråga personalen något.

Svar: Vi har det i oss då vi har det jobbet vi har. Tror det blir naturligt att hjälpa till.
Madelena

#17 - - Amanda :

Håller med dej i bland räker det att hålla upp dörren för någon för att dom ska bli glad

Svar: Så många gånger man fått en dörr i ansiktet på spårvagnar, eller affärer.
Madelena

#18 - - Lillan Kind:

Ja du har så rätt! Det finns många små saker man kan göra för att glädja en medmänniska. Det är synd att internet har i stort sett tagit över skickandet av kort. Personligen så t ex ler jag väldigt ofta mot människor, öppnar dörrar och hjälper gamla som ser illa att läsa på matförpackningar i affärerna.
Men även inom sociala medier kan otroligt många bry sig mera, eller rentav dra ner på själviskheten. Ett superenkelt sätt är att besöka tillbaka och kommentera hos dom som har kommenterat i ens egen blogg. Men dom flesta gör inte det om dom inte får kommentaren från någon som deltar i särskilda grupper/trådar för att kommentera. Så det finns som sagt mycket man kan göra för att glädja andra.

Svar: Eller hur? Tycker själv det är lite tråkigt då man inte få någon återkoppling. Som oftast ( vet att jag missar ibland) svarar jag på kommenterar jag får, men är lite sämre på att kika tillbaka till andra :-) Får bättra mig.
Madelena

#19 - - Jennifer:

Så bra inlägg! Något så litet som ett vykort kan förgylla någon annans dag.

Svar: Så lite, och det gör så mycket.
Madelena

#20 - - Michelle :

Det är härligt när man kan glädja någon annan . Det behövs verkligen mer ialf i denna värld 💕

Svar: Behövs ju inte så mycket egentligen :-)
Madelena

#21 - - Sofie:

Vad bra att du kunde hjälpa. Ja det där fysiska kortet är mer uppskattat än man tror. 😊

Svar: Precis. Blir själv jätteglad då ett kort dimper ner i brevlådan.
Madelena

#22 - - Kamilla:

Så fint gjort av dig att hjälpa kvinnan i affären. Jag läste igår att om några år ska Sverige vara kontant fritt. Det kan faktiskt bli problem för de äldre som inte är villiga eller intresserade av nya tekniker.

Svar: eller då tekniken inte fungerar, För det var ju precis så det var. Hur löser butikerna det då om vi inte kan betala?
Madelena

#23 - - Anonym:

🌺

Svar: :-)
Madelena

#24 - - Amanda:

Du har ju så rätt i det du skriver att även de små sakerna har stor betydelse. och det är synd att man glömmer det. räcker ibland med ett tack

Svar: Precis, behövs inte så mycket. Räcker att någon blir sedd.
Madelena