Har ni testat nätläkare?

Godmorgon eller nåt. Hur mår ni? I morse då jag skulle godkänna alla era svar så strulade hela bloggen. Fick ni några konstiga svar så beror det på att jag svarade, och det la sig under någon annans och till slut gav jag upp, och bara godkände. Inte jag som är konstig,, eller jo kanske. Nu när jag skulle skriva till er alla så strular det fortfarande så jag får inte in några bilder. Vill ju helst skriva via datorn så då får ni stå ut så här. 
 
Har ni testat dessa appläkare någon gång? Jag har alltid varit tveksam då jag inte kan se hur det kan vara patientsäkert Många hyllar det, men jag kan inte förstå.
En period har jag varit extremt trött, förvirrad och inget har varit riktigt roligt. Tror att jag äntligen kan börja slappna av, och inser då hur trött jag är. Helt naturligt att hamna i ett depressionsliknande tillstånd då pressen varit för stor. Allt har jag inte delat med mig av, men ni vet ju detta med min pappa. Sover dåligt, och får inget gjort hemma. Stressar nog fortfarande över blåsljudet, över vikten, över blodtrycket. 
 
Åkte upp till vårdcentralen för detta för ett tag sen, och det var galet mycket folk. Insåg att jag skulle behöva sitta i minst en timme innan jag ens hade fått komma till kassan, och sen övrig tid innan läkaren kom. Tänkte åkt upp för detta idag, men jag hade verkligen inte orken. Man måste hänga på låset för att få en tid, och just nu funkade det inte. 
 
Tänkte att jag kunde testa en appdoktor. Regade mig, gjorde en hälsodeklaration och betalade. 250 skulle dom ha. Hur dyrt var inte det då? Jag betalar 100 hos en fysisk läkare. Fick prata med en snabbt, och det var ju positivt. Sen kände jag att vad är detta. Skrev hur jag mådde, och psykolog och medicin sa han direkt. Har sprungit så hos terapueter och aldrig varit nöjd, och ingenting har hjälpt. Inser att jag är för kunnig för dom. Har redan alla verktyg, men då tröttheten tar över så funkar inte dom. Jag använder mig väldigt ofta av SOAL och har gjort det i flera år utan att egentligen ha vetat att jag har gjort det t.ex. 
 
Det han egentligen frågade var vilka mediciner jag ville ha... Hallå!!!!!!! Ska verkligen patienten välja det? Är inte det läkarens ansvar? Jag kunde ju fått massor av konstiga mediciner utskrivna. Ska jag betala 250 kr för att ställa min egen diagnos och tala om vad han ska göra????  Han märkte nog att jag blev irriterad för jag talade om för honom att jag kontaktade en läkare just för att jag som relativit okunnig,inte visste. 
Till slut bestämde jag att jag ville ha atarax och melatonin. Avböjde två veckor semester, då min moral säger något annat. 
 
Så mitt tips till er där ute. Vill ni ha mer semester än vad ni har så kontakta en APPdoktor, och tala om att ni är trötta så får ni två veckor ledigt. För mig är detta skrämmande och jag blev ännu mer negativ till detta. Hur lätt är det inte att hitta på massa framför en skärm? 
 
Absolut ingen positiv upplevelse för mig, och inget jag kommer rekommendera till någon. 
Sömninga kramar från mig :-) 
#1 - - deveny:

Jeg foretrekker å snakke med legen selv, ikke bare bruke en app. Det er jo egentlig litt latterlig at det skal være mulig å medisiner på den måten.

Svar: Har inte gjort det tidigare heller. Visst ett samtal, men då måste läkaren känna mig.
Madelena

#2 - - Therese:

Nej jag har aldrig testat det men varje gång jag är på apoteket och hämtar ut mina mediciner så säger dom glöm inte att vi har nätdocktorns appen som du kan skaffa ja tack för tipset säger jag varje gång haha men jag har aldrig skaffat den och använd den

#3 - - Maria :

Jag vet inte om jag skulle kunna lita på nätläkare skulle hellre gå till vanlig läkare då man är diabetiker också.

Svar: Jag är inte alls nöjd. Hämtade precis ut medicin för 750 kr och nu inser jag att jag inte kan äta den pga jobbet.
Madelena

#4 - - Joy:

Jag har bara använt mig av läkare via app en gång, men det var när det var flera månaders väntetid på vårdcentralen. Har psoriasis och den var riktigt illa då och behövde bara förnya recept, då funkade det smidigt!

#5 - - Evelina:

Har aldrig använt mig av app läkare och känns så osäkert till en viss del att dom inte är kunniga som du berättade. Du söker ju vården för att du inte är kunnig då vill du ha hjälp

Svar: Skrämmande att lägga allt ansvar på mig.... Och 250 var dyrt.
Madelena

#6 - - Anna:

Så tråkigt att höra att din upplevelse var så dålig. Som du beskriver det så låter det verkligen som att det finns mycket brister. Jag har tänkt någon gång att jag ska prova, men har det varit någonting större jag vill ha kollat har jag gått till VC och sådant som jag egentligen hade kunnat tänka mig att ta via app har jag bara låtit vara istället.

Svar: Jag är nog bortskämd med min vanliga vc. Fantastiska läkare, lyhörda, kunniga osv.
Madelena

#7 - - PT Lilla Ax:

Så tråkigt med att det blev dumt för dig. Jag har använt mig av appläkare när jag behövt salvor eller mer "ytliga" problem. Tror att det finns en hel del åkommor då vi faktiskt bör gå till fysiska läkare, men har haft stor nytta av appläkare när det behovet har funnits.

Svar: Jag var tvungen att berätta allt, välja medicin osv. Kunde få två veckor semester också. Tyvärr missade jag en detalj, något läkaren borde ha koll på. Då jag påpekade det var läkaren riktigt otrevlig och skrek på mig. Klagomålet sköttes riktigt dåligt också.
Madelena

#8 - - Fnulan:

Mannen använde det en gång när han hade en stor varböld som blivit inflammerad. Då var det jättebra! Men vi visste att han behövde penicillin.
Det är väl på gott och ont med dom där läkarna...

Svar: Bemötandet var under all kritik. Hade jag vilja ha 2 veckor semester hade dom varit bra... Då jag ifrågasätte saker skrek han och blev kränkt
Madelena

#9 - - Carolina:

Jag har inte själv varit i kontakt med en nätdoktor, men hört andra vara det och är super nöjd. Hoppas att du åtminstone om du inte orkar ta dig vårdcentralen får en tid via en app och får lite hjälp ♥

Svar: Aldrig igen... Eller förresten.. Önskar jag två veckor semester så kanske
Madelena

#10 - - Kamilla:

Ja det har jag faktiskt gjort flera gånger och vi har varit nöjda.

Svar: Vilken använde ni? Jag blev utskälld då jag ifrågasatte... Funderar på att gå vidare beroende på hur dom hanterar klagomålet...
Madelena

#11 - - Mirre:

Jag har testat nätdoktor och de var seriösa och så, dock är de ju anpassade vissa städer och kommuner så de var inte sammankopplade med ngn av vår

Svar: Detta var så oseriöst.. Blev utskälld av honom också jag frågade. 1000 kr rätt åt helvete
Madelena

#12 - - Madelene:

Har faktiskt använt mig av kry en gång, men ingen allvarlig anledning. Minns inte vad de gällde men de sa att det inte var någon fara om de inte blev värre och skulle då söka upp vårdcentral. Gjorde detta innan jag blev 20 så var gratis men kommer nog inte använda de nu om de inte hade gett effekt

Svar: Det svaret kunde syrrorna på 1177 gett också.. Gratis 😀
Madelena

#13 - - Sandra:

Ibland kan det vara bra, jag är ganska insatt i mediciner och sjukdomar, vissa problem återkommer och då är det skönt att jag utan problem kan få de mediciner jag behöver utan krångel.

Svar: Det får jag hos min vanliga också. Hur kan läkaren veta att just du vet och inte fått kunskapen på Facebook?
Madelena