Galet god mat

<
 I måndags innan matchen insåg vi att vi behövde få i oss lite mat. Vi har ett enjoyhäfte och det bästa med det är att man får testa andra restauranger som man kanske inte hade sett annars. Till det en rätt gratis. Så bra om ni frågar mig. 
 
I måndags ville vi då testa något rätt så nära arenan, och valet föll på east africa. Har bara ätit afriksansk mat en gång tidigare och då gillade jag det väldigt mycket.  Vi bokade bord, men först hade vi svårt att hitta det. Låg i någon länga, och inga stora skyltar. Kom in och visst hade vi sett finare restauranger. Såg ut lite som en hamburgerbar, men med lite mer färg och afrikanska saker. Däremot väldigt rent och fräscht. Det var bara vi då  vi kom, men är nog inte rusning en måndag klockan 17 heller. Vi blev väldigt trevligt bemötta av han bakom disk. Väldigt tillmötesgående utan att vara påträngande. 
Vi valde en mixtallrik och in kom en stor skål med ett väldigt färgglatt lock. Vi fick lamm, nöt, kyckling och vegetariskt. Allt serveras på deras väldigt speciella bröd, injera som kan liknas vid en syrlig pannkaka. Först såg det inte så mycket ut, men vad mätt man blev, utan att hamna i paltkoma. 
Maten är så annorlunda mot vad vi är vana vid, men jag bara älskar det. Tycker även om det sättet att äta på, Ta lång tid på sig, och det blir en grej inte bara att få i sig något som vi svenskar är så duktiga på. Helt andra kryddblandningar, och den mest berömda är bereme. En blandning av olika pepparsorter, ingefära, koriander och lök. Vi har ofta lite sötma i vår mat, men här finns ingen tillstymelsa av det. 
 
Vi avslutade med deras kaffe, Jebena. Det kaffet vi fick var extremt smakrikt, kraftfullt och så gott. Vi fick in en liten kanna, små koppar, en stor skål med popcorn, och på brickan fanns även rökelse, för att förhöja ritualen. Vi valde att ta bort rökelsen. 
 
Första koppen man tar kallas auel, man ska ta det lugnt, sitta och småprata och bara ha det gott. Man fortsätter med andra koppen Kalái. Den sista bereket, står för välsignelse. Rökelsen som följer med symboliserar välstånd och för att önska gästerna ett lyckligt öde. 
 
Hela den här proceduren var väldigt intressant, att det finns en tanke bakom det man gör. 
 
Vi var väldigt nöjda med besöket, lärde oss mycket och servitören var villig att berätta om dess historia då vi frågade. Tror han uppskattade av vi var intresserade av mer än bara bli mätta. 
 
Kram Madde 
#1 - - Carolina cuevas:

Vad roligt att ni beslutade er för att testa på något helt nytt.Hade också tagit bort rökelsen från borde som ni gjorde.Vad kul att ni var intresserad av servitörens historia

#2 - - Therese:

Vad gott det där ser ut =) ha en bra dag =)

#3 - - Fröken Rödlök:

Perfekt när ni har det där häftet och kan testa saker ni annars inte kanske gör. Jag hade velat testa afrikanskt men vet inte om jag vågar, tyckte inte det såg så gott ut, men själva ritualen hade jag velat prova på =)

#4 - - Anna svensson/nouw:

Åh det där såg galet gott ut också 😍😍😍

#5 - - Amanda:

mumms det där såg otroligt gott ut

#6 - - Jennysvardag:

Så roligt att ni är nöjda med besöket. Maten ser verkligen så god ut. Kul att ni fick veta deras historia

#7 - - sofia:

Men alltså det där såg nästan för gott ut, jag älskar utländsk mat för dom har så många goda smaker tycker jag. Roligt att ni verkade gillade det :)

#8 - - Daisy:

Såg riktigt gott ut :D måste googla recept

#9 - - www.nouw.com/sannaevelyne:

Har aldrig ätit afrikansk mat... Men nu blev man ju lite sugen att få pröva :)

#10 - - Carolina:

Vad roligt att ni blev så glatt överraskade utav den här restaurangen. Låter faktiskt väldigt intressant och låter dessutom riktigt gott. Aldrig varit på en afrikans restaurang förut, kanske något man bör testa :)

#11 - - Sandra:

Så spännande att få vara med om och maten låter underbart gott 👍 jag blev så avundsjuk, jag vill också prova. Vi har rökelse i sriLanka och jag har supersvårt för lukten 😔