Derbyt

Godmorgon, eller är det gomiddag? Igår var det då det efterlängtade derbyt mellan IFK och GAIS och har ni hört nyheterna så slutade det väl inte så som vi önskade. 
Tyvärr satt vi väldigt nära GAISklacken och där vi satt var det väl 50 % GAISare. Redan då vi kom dit var stämningen otrevlig, och både könsorden och hatet ekade. Jag tål väldigt mycket men blir riktigt irriterad och störd av då en ung kille tittar på mig och skriker "pissa på en IFK fitta." Det gänget var riktigt provocerande och just dom blev förflyttade till klacken på andra sidan staketet. Det ekade hora över hela läktaren osv. Flera GAIS supportrar var provocerande och det slutade med att dom fick sära på oss. För vår del blev det riktigt bra. Hörde inte deras klack så mycket sen, även om det var lite blandat där vi satt också. Har inga problem med det så länge alla är för matchens skull. Det brändes bengaler på GAIS läktarna och jag var så impad av hur bra våra supportrar skötte sig. Dom fick upp ett jättefint tifo och inte en enda bengal brann av. Det är då man är en stolt över att vara blåvitt supporter. 
 
Matchen började, och man såg på plan att det var mycket heta känslor. Gillade matchen och mycket spänning under hela första halvlek, Alla skötte sig och det är så här det ska vara under en match. Vi pratade lite med de som satt bredvid oss och allt var på topp. Vilken kväll det skulle bli. Även om det stod 0-0 vid halvlek så kändes det bra.  Det blev en paus, och sen hände det.
 
Ett par minuter in i andra halvlek för ett par stolpskott ur blåvitklacken för sig att slänga in fyrverkerier på plan, där spelarna var. GAIS målvakt var nog nära och skadade örat, Hur fan tänkte de där? Spelarna fick lämna plan och vi visste inte om den skulle återupptas. Tiden gick och irritationen blev bara större och större. Då sätter GAISklacken igång och bränner av bengaler så deras flagga tar eld. Det kan ju vara farligt, ändå agerar ingen ur säkerhetsteamet. Flera i vår närhet var riktigt arga, flera lämnade. Just då skämdes man galet mycket över att vara en del i detta. Efter närmare en timme beslutade vi oss för att åka hem, besvikna över hur några få uppför sig och det drabbar laget, och det drabbar oss som köpt biljetter. Det fanns även en del barn med, Vilka förebilder är ni? Fotbollen ska vara en familjefest, inte något sådant här. Nu avbröts matchen och spelas om idag på tomma läktare. Ni som påstår att ni älskar ert lag. Är ni nöjda nu? Stolta över att ha förstört för majoriteten av supportrar men framförallt för lagen ni älskar? 
 
Hoppas verkligen klubben tar krafttag mot dessa mindre begåvade varelser, att dom får stå för konsekvensen. Att dom får stå för att betala tillbaka biljetterna för oss som fick vår kväll förstörd och även för den massiva polisinsatsen som behövs för att några få inte kan uppföra sig. 
Ja, jag är irriterad, ledsen, arg men allra mest besviken på hur några kan vara så ego.
 
Lite bittra och besvikna kramar från mig . 
#1 - - Jennysvardag:

Jag tycker också att det förstör när några ut en klack tänder bengaler och beter sig som idioter. Det är synd att bengaler göms lite här och var hos supportrarna när dom går in. Oftast så har säkerhetteamet koll på alla. Men dom som tänder på bengaler maskerar sig så är de svårt att veta vilka dom är. Men oftast så har dom ju koll

Svar: Dom har koll, men vägrar agera då just dessa svin har sådan makt. Men nu kanske dom måste tänka om. 200 svin eller 10 000 skötsamma supportrar.
Madelena

#2 - - Fnulan:

Tyvärr kan inte jag läsa ditt inlägg för det är i helt fel färger ;) Jag kan bara läsa sånt som lyser i himmelsblått <3

Svar: Puss på dig.. Blått som blått 😀
Madelena

#3 - - Johanna:

Det är en skam för svensk fotboll. Detta måste få ett slut nu. Det drabbar så många. Och vad skall våra barn tro?

Jag som går mycket på handboll tänker ofta att fotbollens supportrar skulle ta efter mer där. Där är aldrig bråk eller något.. när ifk spela sin första sm final i malmö var det många kristianstad supportar där och få från sävehof, men vi kunde stå i samma bra, snacka och ha kul , visst pika vi varandra men det hör till! :)

Svar: Håller med dig. Vi var ca 5000 blåvita supportrar som skötte oss, stötta vårt lag och så kryper det fram 50 små kräk som förstör för oss alla, men framförallt för laget.
Madelena

#4 - - Amanda:

Vad tråkigt att det finns människor som vill förstöra en match för andra så som de betedde sig ska man ju inte göra. Hoppas det blir en bättre match nästa gång :)

Svar: Agerar inte klubben är jag tveksam till att jag kommer gå på fler matcher tyvärr.
Madelena

#5 - - Sara:

Jag tvivlar ibland på att de som beter sig så är där för fotbollens skull, det känns mer som ett svepskäl för att finna en grupp människor att identifiera sig med. En önskan om att tillhöra något större än en själv, typ som extremister av olika slag.
Jag tog aldrig med mig min äldsta son på någon Allsvensk match under hans uppväxt, inte för att intresset inte fanns där utan för att jag själv är AIK:are och det finns onekligen en hel del idioter som beter sig som svin. Jag var inte beredd att riskera att min son skulle behöva uppleva att fotboll var något annat än just en sport som skapar gemenskap.

Svar: Håller med dig. Vissa lag har värre supportrar än andra. Tyvärr stöttar vi båda lag som har det :-(
Madelena

#6 - - Anna:

Men så trist att det skulle behöva sluta så. Har varit med på ett par kaotiska matcher och man blir ju verkligen besviken när folkfesten uteblir.

Svar: Eller hur? De allra flesta vill ju se en bra match, och stötta laget framåt.
Madelena

#7 - - Marie:

Ja det är tråkigt att det ska behöva bli sågär, för de som verkligennär äkta fan ska ju få kika på fotboll om de vill det. Förstår inte varför det ska vara såhär inom fotbollen

Svar: Jag fattar inte. Det finns ju några lag som har bråkigare fans och är inte stolt att säga det, men tyvärr har vi det också...
Madelena

#8 - - Kamilla:

Ja du de där slagsmålen och huligantänket hör verkligen inte hemma i varken fotboll eller annan idrott. Att de inte fattar att inte ens lagen gillar deras beteende

Svar: Eller hur? En gång såg jag hur Hammarbysupportrar kastade knallskott på ett barn som bar en blåvit tröja. Tur polisen var nära så dom kunde springa efter.
Madelena

#9 - - Lillan:

Varför ska man få så mycket skit för att man hejar på ett motsatt lag det förstår jag inte , det är likadant med djurgården & Aik dem går verkligen inte ihop jag som djurgårdare vågar inte gå på matcherna.

Svar: Visst är det tråkigt. Brukar känna mig rätt trygg, även om det är en maktkamp mellan oss och framförallt Stockholmlagen. Fast ända gångerna jag undviker att bära färg synligt är då Hammarby är på plats.
Madelena

#10 - - Therese:

Vad tråkigt att din kväll inte blev som du tänkt dig, jag kollar aldrig på match =)

Svar: Och jag bara älskar det :-)
Madelena

#11 - - Moa Hansson. :

Så jobbigt när det blir så! Inte alls kul!