Dagens goda gärning

I morse fick jag ett sms om att det var dags för att lämna blod igen. Av någon konstig anledning kände jag på mig det, kollade vilka saker jag ville ha osv. Sparar på en jättesöt serie med muggar och skålar som är helt perfekta till lite fredagsmys, eller morgonlatten i. Ringde och kollade om jag det var ok att komma ner fast det stod om två veckor i sms. Absolut inga problem så jag tog mig till blodgivningen i Nordstan. Gillar verkligen det där med drop-in och har aldrig behövt vänta speciellt länge. Smidigt då man ändå är i stan, 
 
Då jag började ge hade jag ett HB på över 150 vilket är på gränsen till för bra för att vara en tjej i fertil ålder. Det gick ner rätt mycket då jag började lämna och under alla år har det hållt sig mellan 125-130. Någon period fick jag vänta då gränsen för att lämna ligger på just 125. På senare år har blodtrycket spökat som jag säkert nämnt i flera inlägg. Det är ju det som är den avgörande faktorn för att jag behöver ändra saker i min livstil. Ni ser ju lappen ovanför... Vartenda värde var ju superbra och det var längesen allt låg så perfekt till. Dansade verkligen ut. 
 
Om något inte var så bra idag så var det att det inte kom något blod först, och jag blev stucken i bägge armarna. Dom bad om ursäkt och var beredd att släppa mig då dom fick ta ur nålen första gången. Men jag var ju där för att lämna så inte ger jag upp så lätt och sa till dom att det är klart att dom får sticka i nästa arm också. Då jag lämnade så var det förband på bägge armarna och hon var så orolig över att jag antagligen kommer få ett blåmärke på vardera arm. Lite mer än det behövs för att knäcka mig känner jag. 
 
Sådana här dagar är det lite svårare att följa pointsprogrammet, men vad gör det? Att äta är viktigare än något annat. En som stack mig sa att flera börjar välja rent vatten istället för lättdrycken för dom tänkte på hälsan. Han förstod inte det för just efter en tappning behöver man lite extra och det lilla sockret i deras dryck gör bara gott. Det måste ju finnas gränser i dessa hälsohetstider :-) Här blev det både en macka med skinka och lättdryck innan jag lämnade. Så viktigt efter tappningen. Äter och dricker alltid lite extra sådana här dagar och det handlar bara om max tre gånger per år för mig som kvinna. 
 
Kram Madde
 
 
#1 - - Michelle :

Va fint sv dej o ge blod . Det tycker jag att det är bra att man gör , själv e jag nog för lat för o gå dit och att jag inte gillar sprutor o sånt .

#2 - - Moa Hansson s:

Så bra att lämna blod :)

#3 - - Marie:

Bra att det gick då tillsist eller? Samt ja det blir nog blåmärken skulle jag tro, brukar ju bli det, men ja det får det ju vara värt då som du säger

#4 - - Anonym:

Vad glad jag blir över att läsa ditt inlägg.Jag har själv viljat lämna blod men blev nekad progrund av mina värden.Så stark av dig att låta dom sticka på båda armarna 💪

#5 - - Sara Stödberg:

Jag känner att jag vill tacka dig för att du donerar blod. Vid kejsarsnittet som tog min dotter till världen så förlorade jag så pass mycket blod att jag fick järndropp och blodtransfusion, själv har jag aldrig kunnat donera av hälsoskäl men att su, och andra, väljer att göra det gör mig så tacksam så tack!

Svar: Alla får ju inte det. Finns många anledningar och kan man inte är det ok oavsett anledning. Jag mår oftast bra av det och längtar till nästa gång 😊
Madelena

#6 - - Anna:

Det där med att ge blod är en utmaning som jag gett till mig själv. Problemet är bara att jag är så fruktansvärt rädd för nålar och sprutor, så jag kommer aldrig till skott.

Svar: Jag är det oxå. Första åren var riktigt tuffa
Madelena

#7 - - Kamilla:

Det var verkligen en god gärning som du gjorde idag. Att lämna blod är så fint gjort av dig. Måste kännas bra i själen att veta att du kunnat hjälpa någon annan

#8 - - Amanda:

Tycker det är så bra att du lämnar blod. Har själv problem med att ta blodprov ibland får dom sticka mig flera gånger vilket inte är så kul :)

#9 - - Lillan:

Jag beundrar dem som kan ge blod jag som är diabetiker kan ju tyvärr inte göra det.

#10 - - Amanda:

Så fint av dej att ge blod <3 hoppas det kom ut lite blod tycker att nålar är lite obehagliga

#11 - - Sandra:

Just under blodgivning tar jag oxå allt, då behövs de där extra kolhydtaterna kan jag tycka ❤

#12 - - Emmamatildaa:

Heja dig som lämnar blod. Jag får inte, och har väl lite panik över att bah skulle göra det då jag är sjukt obekväm med att bli stucken.
Skönt ändå att du kunde tänka bort hälsovalen och faktiskt välja det kroppen behövde! :)

Svar: Jag måste ju må bra efteråt om man ska klara det :-) Är glad att jag klarar av att lämna, många kan inte av olika anledningar. Vara svårstucken eller extremt rädd är ju helt ok anledningar kan jag tycka. Samtidigt är jag också spruträdd, men det blev min terapi.
Madelena

#13 - - Sofie:

Men gud så skönt att det ser så bra ut nu =) har dåligt blodvärde :/ går på järntabletter nu :)

Svar: Blev verkligen jätteglad då allt såg bra ut
Madelena