Att våga ta för sig.

Under alla år jag bloggat på diverse olika plattformar har jag alltid haft galet dåligt självförtroende. Har nästan gömt mig lite, har inte vågat marknadsföra det jag gör. Har alltid trott att jag är jättedålig, att ingen vill läsa, ja listan kan göras lång. Tror många av oss har samma känsla, vill verkligen någon läsa det vi skriver? Är det tillräckligt bra? 
 
För ett tag sen läste jag en reseblogg, men tyvärr kommer jag inte ihåg vilken. Hon som skrev pratade just om det att våga marknadsföra sig, våga ta plats. Hur ska man kunna nå ut till mer än sina vänner eller de som "tvingas" skriva i någon bloggsupportgrupp? Missförstå mig inte här, jag blir jätteglad över alla vänner som är inne och kikar, eller då någon man aldrig trodde det om kommer fram och säger att dom läser min blogg och gillar det till och med. Det värmer så mycket. Till er i de olika suppertergrupperna jag delar i. Ni är fantastiska, och har hittat så många fantastiska bloggare, och det värmer i hjärtat över alla fina kommentarer jag får ifrån er. Till stor del beror det på er att jag vågar ta det här steget. 
 
Det jag egentligen syftar på är alla andra. Att våga ta plats och tala om att jag finns. Jag recenserar ofta restauranger, hotell, olika event jag går på. Måste ju visa dom att jag finns, att jag skriver om dom. Vill nå ut till andra som söker just den informationen, som vill ha tips. Jag lyssnar gärna på vad andra tipsar om, och då tror jag andra vill samma sak. Men HUR ska man göra det? 
 
Att dela i olika grupper speciellt de som faktiskt läser är en sak, men även ute i den riktiga världen. Hennes tips var att dela ut visitkort. Hon berättade att i början var det så jobbigt, lämnade bara kvar osv till att nu stå upp och ge direkt. Jag har precis beställt ett gäng samt en anteckningsbok i häftigt tryck. Tycker trycket symboliserar mig väldigt mycket, kanske ska försöka få in det i bloggen mer? Vit baksida så man kan skriva något personligt? Något som lockar till att gå in och titta? Vad tycker ni? Tar jag mig vatten över huvudet? Är jag för kaxig? Jobbigt att bara skriva det här inlägget :-) 
 
Men nu kör vi och kaxiga kramar från Madde 
#1 - - Sofia Johansson:

Förstår helt och hållet din känsla! Jag håller så med, det kan vara jättejobbigt att berätta om det man gör och tipsa folk om att gå in och läsa. Det borde inte vara så men tyvärr sp är det ofta det! Jag tycker du gör helt rätt☺️

#2 - - Fnulan:

KÖR bara KÖR. Du måste tro på dig själv, man kommer aldrig någonstans annars. Jag ser mitt bloggande som ett företag, och alla företag behöver marknadsföra sig för att nå ut.

#3 - - Sarah:

Så jobbigt att ha dåligt självförtroende :/ Det tycker jag inte att du ska behöva ha :)

#4 - - Olga:

Helt med dig!! Visitkort är en bra idé, dock blir det ju ganska lokalt då, men det är kanske det du är ute efter? Jag själv sitter och funderar på hur man ska göra för att marknadsföra sig

#5 - - Madelene:

Marknadsföring är så viktigt! Funderar hela tiden på hur jag kan göra det mer än länk via instagram. Visitkort är grymt och alla dina tankar du har om bloggen är verkligen inte vatten över huvudet! Tycker att vitbakgrund på blogg är så mycket enklare att läsa än med svart bakgrund eller vilken annan färg som helst. Är min åsikt om de

#6 - - Marie:

Nej nej det är bara att köra på, inte sluta tro på dig själv. Visitkort är ju ett sätt att framhäva sig själv ja, samt snyggt med.

#7 - - Hanna Karlsson:

Jag vill också lyfta min blogg till högre höjder men det är svårt att nå ut med sitt namn. Det gäller verkligen att våga synas för syns man inte så finns man inte. Låter hårt men så är det ju. De dagar jag inte varit aktiv med min blogg så syns det direkt på statistiken.

#8 - - Sandra:

Jag har haft samma tanke, är jag tillräckligt bra, vill folk läsa. Samtidigt måste jag ju skriva från hjärtat.
Visitkort var ju en toppen idé, det måste jag kolla upp 👍fast samtidigt, vilka ger man dem till. Jag har skickat ett mediakit till olika reklambyrån typ. Inget napp ännu dock 😔

#9 - - Kamilla:

Tuta och kör precis så som du vill och önskar. Visitkort var ju en bra idé, den tar jag med mig till framtiden. självklart ska du marknadsföra dig - du är ju din blogg

#10 - - Amanda:

Jag förstår din känsla har också dåligt självförtroende och tänker också såna tankar som du beskriver. Men tycker du ska gör det, vem vet du kanske kommer få en stormarknadsföring :)

#11 - - Lillan:

Fy för dåligt självförtroende på alla sätt och vis , man ska inte behöva det men det är ju inget man tänker på i stundens hetta.

#12 - - Melissaskywalkz:

Men gud kör!! Klart du ska kämpa för att din blogg ska växa om det är vad du vill <3 Visitkort blir hur bra som helst!

#13 - - Popprinsessan:

Jag tycker att du gör helt rätt! Heja dig! Snygg design också!
Jag har alltid varit lite för feg och inte vågat marknadsföra min blogg. Hade visitkort ett tag när jag gick på mycket event och galor, men nu har jag inget aktuellt.

#14 - - Lotta:

Vilken bra idé och snygga kort och block! Vart har du beställt dom? Själv skriver jag för min egen skull och numer försöker jag strunta i om andra läser. Och på sin EGEN blogg behöver man inte gömma sig, vara andra till lags eller skriva om sånt som inte intresserar en. Jag älskar att läsa din blogg för att du är personlig, rolig och för att jag kan känna igen mig i det du skriver om. Du är dig själv och jag tror det är det som betyder något om man vill bli en framgångsrik bloggare ❤️❤️❤️

Svar: Men tack snälla. Vad glad jag blir för din kommentar. Beställde på vistaprint :-)
Madelena