Jag var i Kungälv

Godmorgon alla. Tycker det är så roligt att läsa alla engagerade svar ni skriver på mina tävlingar. Ni är verkligen jätteduktiga allihop. Jag var i Kungälv en stad jag bott i under 30 år, jobbar i och gifte mig i. Flera gissade rätt och det är så kul. Vill även på att gratulera Fröken rödlök  som blev månadens vinnare. 
Tänkte även berätta lite om bilderna jag la ut. 
Första bilden var från gamla torget. Är inte så välbesökt idag trots att det finns både ett hotell och ett vandrarhem precis bredvid. Runt omkring finns de gamla delarna av stan, med västra och östra gatan. 
 
Bergfeldska trädgården har varit privatägd fram till för ca 20 år sen då kommunen tog över den. Klättrar upp för bergväggen upp till en fin utsiktsplats. Vi kan njuta av flera olika lökväxter, rhodedendron mm och plats att bara sitta och njuta en stund. Inte så stort, men vackert. Vi tog en hel del bröllopsfoton precis här. 
 
Utsikten över vattnet, och nordreälvbron. E6an går över och en viktig väg mellan Göteborg och Oslo. Fabriken jag talade om var naturligtvis Göteborgs kex som tyvärr ska lägga ner sin fabrik och flytta österut till billigare arbetskraft. När dom bränner kakor så luktar det kex över hela staden och den doften kännetecknar Kungälv. Likaså de få gångerna de bakar baddare då ringlar sig köerna utanför. 
 
 Precis som en gissade så är det Nordiska folkhögskolan som ligger där på höjden. Vi har haft en del planeringsdagar där och usikten är fantastisk 
Bohus fästning med tornen Mors mössa och Fars hatt som även det gamla och ända hotellet som finns i i Kungälvs centrum heter. 
 
Gifte mig då i Kungälvs kyrka vid gamla torget, och bröllopsfesten hölls i Kongelfs gästgiveri . Vi hyrde hela huset och kunde erbjuda våra gäster en övernattning mot att dom tog med sig lakan och städade rummet efter sig :-) Det blev så bra måste jag säga. Vi kunde ta med egen mat, och även egen dryck då dom inte hade alkoholtillstånd. Något trångt, men så mysigt. 
Gästerna checkade in, min dotter tog hand om det praktiska med att dela ut nycklar, och visa rummet. Det bjöds på lite kaffe, läsk och kakor innan. 
Därefter gick dom i samlad trupp upp till kyrkan som bara låg ca 5 minuters promenad därifrån. 
Efter vigseln blev det brudskål på uteplatsen innan vi serverade vår buffé som vi hade, 
Eftersom det var så trångt så behövde folk prata med varandra, och det blev genast en go stämning. 
Vi hade en specialbeställd tårta som var både god och väldigt vacker. En kompis till mig googlade just bröllopstårtor och en av de första som dök upp var just vår. Lite kul, då hon messa mig och berättade det :-) 
 
Nu får ni vänta till maj innan nästa tävling kommer ut, och får se vad jag hittar på då :-) 
Kramar Madde 
 
#1 - - Viktor:

Vad kul att du har lite såna hära tävlingar ju! :) verkigen grattis till Fröken Rödlök som kammade hem vinsten som månadens vinnare! :)

#2 - - Emma Engström:

Kungälv har jag aldrig varit till, men verkar himla fint! Alltid kul när det engageras vid tävlingar :D <3

#3 - - sofia:

Åh vad härligt, jag har faktiskt aldrig varit där! Stort grattis till henne som vann denna gång, grymt jobbat till henne och alla andra :)

#4 - - Sofie:

Det låter roligt med tävlingar och samtidigt få veta mer om dig. Grattis fröken rödlök :)

#5 - - Fröken Rödlök:

Vad roligt att vi var en del som hade rätt och tack för att jag fick bli månadens vinnare! Så glad jag blev, tack tack tack =)

#6 - - Therese:

Visste inte ens detta =) har du skrivit vart du gifte dig innan i bloggen? Det va roligt att läsa =)

#7 - - Hannas krypin:

Men vad roligt att få läsa lite om Kungälv. Försöker föreställa mig doften av brända kex men det går inte så bra. :-) Jag uppskattar verkligen de här inläggen och ser fram mot maj när nästa lilla överraskning kommer.

#8 - - Johanna:

Tjoho jag gissa rätt i alla fall och grattis till fröken rödlök som vann!

#9 - - Sandra:

Kungälv låter som en fin stad, synd att jag missade denna månadens tävling, gillar att klura på dina små ledtrådar 😉
Var däremot alldeles för trött efter helgens bravader ❤

#10 - - carro:

Ojdå denna tävlingen missade jag helt och hållet,så roligt att många gissade rätt.Vad mysigt det låter med erat bröllop ni hade där.

#11 - - www.nouw.com/sannaevelyne:

GRATTIS till fröken rödlök :) vad mysigt erat bröllop lät :)

#12 - - Kirsi:

Det verkar ha varit en mycket intressant tävling. :) Vilken fin beskrivning av Kungälv. :)

#13 - - Michelle :

TYckte de va Kungälv . Har bott där så därför jag kände igen det :)

#14 - - Kamilla:

Kungälv hade jag aldrig kunnat gissa på. TRor inte jag varit där ännu va jag kan minnas i alla fall. Grattis till Marica som gissade rätt.

#15 - - Sarah:

Trädgården låter mysig :) Kan tänka mig att bröllopsbilderna blev riktigt fina :)

#16 - - Amanda :

Ja juste nu har jag för mig att jag faktiskt har läst att du gifte dig där. Kungälv verkar vara en fin stad😊

#17 - - Amanda :

Men vad roligt att du kör lite tävlingar ❤️

#18 - - Marie:

Ohh där är väldigt fint kan jag tro, har personligne inte varit dit själv. Du so varit på mallorca du får gärna lämna tips hur ni gjorde för utflykter och vart ni var =D

#19 - - Emma-Matilda:

tycker det är roligt att du har såna tävlingar, får läsarna att bli snäppet mer med i själva bloggen. Superkul ju! :D