Alfons Åberg kulturhus

Godmorgon alla. Återigen en sådan där natt då jag inte kunde sova så som jag önskade. Igår lämnade jag tillbaka sessan efter att vi besökt Alfons Åbergs kulturhus. Har sett det flera gånger, men då jag inte haft små barn under tiden det funnits har jag inte besökt det. Igår tänkte jag var ett bra tillfälle. Bara att ta sig dit var ett äventyr i sig. Vi åkte spårvagn och det är så mycket att titta på. Från hållplatsen är det en kort promenad bort till självaste kulturhuset, och kände att jag trivdes där direkt. Byggt i två våningar, och flera olika rum som uppmuntrade till lek. Då vi kommer in finns kassan, fiket och shopen. Likaså en klätterställning och rutchkana. I samma rum hade dom även byggt upp ett par affärer. Allt för att uppmuntra till lek. Längre in kom vi hem till Alfons och sessan älskade att vara där. Hon gillar detta med att leka kök, laga mat och sen fick jag provsmaka allt hon gjort. Något annat som var häftigt var akvariet då hon både älskar vatten och djur. "jacki" och fisk sa hon flera gånger. Jacki är kanske inte det lättaste ordet att förstå men då menar hon vatten hihi. 
Längst in en liten teater som vi besökte. Hon satt så lugnt och tittade och efteråt fick de barnen som ville gå fram och få en kram eller high five. Sessan satt länge och funderade och sen sprang hon fram och kramade om henne innan vi gick.Trodde jag inte, men hon fick välja helt fritt :-) 
På övre plan fanns myshörna om man ville sitta och läsa, och lite mer leksaker för yngre barn. 
Vi åt pannkakor till lunch där, men svårt att äta då det fanns så mycket att titta på. 
Timmarna bara sprang iväg och tror inte hon var redo att åka hem då det var dags. Vi vill nog åka tillbaka en annan dag, och kanske ta med kusinerna då? Helt klart ett enkelt sätt att roa de små på. 
Jag gillade detta då det var betydligt lugnare än de vanliga leklanden, anpassat mer efter yngre barn, även om det var en del förskoleklasser där. 
Det sista vi gjorde var att ta tåget och möta upp mamma. Även det var så spännande, tittade på allt, och verkade bara njuta av livet. 
Så mycket spännande saker de här dagarna och visst är det fantastiskt att få vara en del av allt detta? 
Kramar Madde
#1 - - Amanda:

Men vad skojogt att vara besöka alfans åhberg låter som ni haft ett jätte roligt besök där :)

#2 - - Sofie :

Men det ser ju roligt ut. Aldrig besökt det, var är det ? :)

#3 - - Emma Engström:

Men åh vad roligt och mysigt det lät! :D <3

#4 - - sofia:

Låter ju verkligen supermysigt, vad kul att få hitta på saker med henne. Kan tänka mig att det där är ett perfekt ställe för dom små :)

#5 - - Johanna:

Så mysigt ni hade tillsammans. Låter som ett härligt ställe för barn och vara på :)

#6 - - Kamilla:

Alfons är ju så underbar. När killarna var små hade de en Alfons utställning på Kulturhuset som var helt underbar och vi besökte några gånger då ena killen var tokig i Alfons

#7 - - Kirsi:

Vad mysigt och roligt det verkade. Och jag känner ju igen de där gula brädorna från bygget som Alfons ordnade i en av böckerna. :)

#8 - - Anna svensson:

Åh jag hade ingen aning om att detta fanns ens en gång! men är garanterat ett ställe jag kommer besöka när jag får chansen :)

#9 - - LIL' BABUSTYLE - Here's my story:

Låter ju som en toppendag! Perfekt ställe att ta med ett barn till ju!

#10 - - Sofia Johansson:

Haha ja man ska passa på att utnyttja barnen när dem väl är på besök. Jag brukar låna mina kusinbarn för att få åka till tex badhus eller busfabriken och leka av mig själv också😂

#11 - - Lillan:

Så kul att få vara å hälsa på Alfons Åberg :) ser ju skoj ut för dem små verkligen

#12 - - Amanda:

Vilken mysig avslutning ni fick, skönt att det var lugnt. Lekland brukar ju inte vara det :)